Alternative 80’s Parties

Alternatieve 80’s muziek

De jaren 80 waren jaren van economische recessie en werkeloosheid. En dat klonk ook door in de muziek. De jeugd had geen geloof meer in de toekomst en zag nog maar twee opties: vechten of terugtrekken. Vechten was de ideologie van de kraakbeweging en het ontstaan van de punkbeweging en bands als Sex Pistols en The Clash. Vechten deden ze met een grimmige blik, maar wel met een blik gericht op de (boze) buitenwereld. Anderen, de zogenaamde “shoegazers”, keerden in zichzelf en danste met het hoofd tussen de benen op muziek van The Cure en The Smiths.

In de nasleep van de punk vormden de jaren 80 het lanceerplatform voor een groot sterrenstelsel van 'moderne rock'-sterren. Sterk beïnvloed door baanbrekende albums van David Bowie en debuutalbums van bands als The Cure, Joy Division en Siouxsie & The Banshees ontsproot een unieke smeltkroes van muziekstijlen wars van commercie maar met een ongebreidelde kunstzinnigheid

Alternative 80’s Parties in Olst en Deventer

Momenteel organiseerd dj sL!m de Alternative 80's Party in Olst en Deventer. Zie bovenstaande links voor meer informatie.


De Alternative 80’s Party staat in het teken van de alternatieve stromingen die in de onstuimige jaren 80 populair waren: new wave, postpunk en synthpop afgewisseld met electro, punk, ska en rock tracks. Betoverende androgyne muziek waarin regels werden overtreden en gitaren samenwerkten met synthesizers. De muziek met het rauwe randje, waarvoor je vroeger eerst door de disco liefhebbers moest wringen om in de benauwde kelder je idolen te kunnen horen.