Uitgaan in Deventer

Als 40+ wil je nog wel graag uitgaan maar niet meer tot de late uurtjes doorzakken. Wat is er dan leuker om een weekendje Deventer te combineren met een leuk dansfeest tussen 20.00 en 1.00 uur.

Deventer is een levendige stad met een monumentale sfeer gelegen in een prachtige omgeving, een hierdoor echte aanrader om een weekendje door te brengen! Deventer telt vele historische bezienswaardigheden zoals de Proosdij (het oudste stenen woonhuis van Nederland uit de twaalfde eeuw), de iconische Waag, het Stadhuis, de Walstraat en Bergkerk in het Bergkwartier (bekend van het Dickens festijn), de Atheneumbibliotheek (de oudste bibliotheek van West Europa), allen dichtbij de kades van de IJssel met verschillende terrassen die uitzicht bieden op de rivier en de groene omgeving.

Overal om je heen zie je monumentale panden met bijzondere gevelstenen, historische kerken en eeuwenoude pleinen. Met als trots boegbeeld de Lebuinuskerk, die je al van verre kunt zien. Je kunt er heerlijk dwalen in een wirwar van kleine straatjes vol leuke boetiekjes, van hippe conceptstores tot authentieke speciaalzaken. En je kunt heerlijk tot rust komen op een terrasje op de Brink, het mooiste plein van Nederland met uitzicht op het schreefstaande Waaggebouw.

Er zijn voldoende sfeervolle overnachtingsplaatsen te vinden, waaronder Monroe's, Studio de Pleck, B&B De Santpoort, Hostel Short Stay Deventer, Hotel Vischpoorte, Stadscamping aan de IJssel en meer. Dan kun je na een stadswandeling en het shoppen 's avonds lekker uit eten gaan, concerten bezoeken in het Burgerweeshuis of de Hip, borrelen bij tientalle café's waaronder De Heks, Davo Brewpub en Midtown, of nog beter: een dansavond van dj sL!m bezoeken!

Dansfeesten van dj sL!m

De Shadowplay Party wordt georganiseerd in Walhalla. Walhalla is gevestigd in een monumentaal pand gelegen in het oude stadsdeel dat met zijn rug tegen de middeleeuwse stadsmuur aan leunt. Op steenworp afstand is het bruisende stadsplein De Brink met De Waag gelegen. Onder gewelven waar ooit graan en andere zooi werd opgeslagen kun je nu lekker los gaan op de dansvloer. Ondanks dat Walhalla een jongerencentrum is verwelkomt het iedereen en is de party zeer geschikt voor de 40+ met de voorkeur voor wat duistere muziek maar ook voor jongeren die deze muziek later pas hebben ontdekt.

De Back To The 80's party wordt gehouden in De Schalm dat recht tegenover het winkelcentrum in de wijk Borgele (aan de noordkant van Deventer) ligt. De Schalm is een wijkcentrum en de danszaal ademt de passende sfeer uit van een schoolfeest uit de jaren 80. Nostalgie ten top dus.

thumbnail 1
(Walhalla)
thumbnail 1
 
thumbnail 1
(Walhalla)
thumbnail 1
 
 
thumbnail 1
(De Schalm)
thumbnail 1
 

Dansfeesten van collega dj Sterrenmix

Collega DJ Sterrenmix heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend in de bruisende nachtclubs en podia van Deventer en Oost-Nederland. Ooit heeft hij zelfs het legendarische Paradiso heeft betoverd. Ooit begonnen met draaien in de jaren negentig van de vorige eeuw, beleeft DJ Sterrenmix in de jaren twintig van de 20e eeuw een ware revival. Hij treedt sindsdien weer op in mooie clubs in Deventer, zoals De Fermerie en De Hip op de Brink in Deventer.

Binnenkort komt zijn website ontworpen door Eric Slim/dj sL!m online.

thumbnail 1
(DJ Sterrenmix)
thumbnail 1
(De Fermerie)